Taxi nodig tijdens Koningsdag?

Sluit venster
Boek een taxi
Bel ons
Sluit

Taxi protocol (update 1 juli 2020)

TCA volgt het protocol taxiverzoek zoals opgesteld door Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de landelijke vereniging voor ondernemers actief in zorg- en taxivervoer, samen met de vakbonden FNV & CNV Vakmensen. Binnen de kaders van het kabinetsbeleid en adviezen van het RIVM voor de bestrijding van het corona-virus, willen taxivervoerders en hun medewerkers hiermee het taxivervoer zo verantwoord mogelijk weer op de grotere schaal gaan uitvoeren.

Wij veronderstellen dat iedereen inmiddels goed bekend is met de algemene hygi├źne maatregelen welke terug te vinden zijn op de site van het RIVM:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.

Maatregelen in het vervoer

Per 1 juli is het verplicht om een taxi te reserveren, zodat tracering – indien noodzakelijk – mogelijk is. Wanneer u de rit telefonisch┬á of via de APP bij TCA besteld dan worden deze gegevens al vastgelegd (naam en email of telefoonnummer, datum & tijdstip). Een taxi aanhouden is ook nog steeds mogelijk, maar u zult dan gevraagd worden om een klein checklistje met de chauffeur te doorlopen.

Bij aanvraag van een rit wordt door de centralist of door de chauffeur aan de reiziger gevraagd of hij/zij corona gerelateerde klachten heeft. Bij klachten kan de reiziger NIET mee.
Wanneer de chauffeur twijfelt of de reiziger klachtenvrij is, beslist de chauffeur of de reiziger wel of niet mee kan.

Per 1 juli zijn reizigers van 13 jaar en ouder verplicht om een mondkapje te dragen in de taxi.

Wanneer het mogelijk is om in het voertuig tussen chauffeur en passagiers, of tussen meerdere passagiers min. 1.5m afstand in acht te nemen, zijn geen extra maatregelen noodzakelijk. Wanneer het NIET mogelijk is om tussen de chauffeur en de passagier(s) 1.5m afstand te bewaren :

  • Wordt er een fysieke afscherming tussen chauffeur en passagier(s) geplaatst OF
  • De chauffeur draagt net als de passagiers een niet-medisch mondkapje

Huishouden (gezin of bijv. woongroep)?

Net als in het openbaar vervoer zijn alle reizgers van 13 jaar en ouder verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen indien de afstand van 1.5m niet gewaarborgd kan worden.
Er zijn geen beperkingen voor het aantal passagiers anders dan de maximale capaciteit van de taxi.

Maatregelen tijdens en na de rit

  • Chauffeurs zorgen er voor dat zij niet te dicht bij het gezicht van de reiziger komen.
  • Chauffeurs zijn voorzien van desinfectiemiddel of – doekjes om handen en contactpunten te kunnen reinigen.
  • Tijdens elke rit, en tussen ritten door wordt er in het voertuig zoveel mogelijk geventileerd
  • De contactpunten in het voertuig (denk aan deurgreep, armleuning, veilheidsgordel, pinapparatuur en handgreep) worden extra schoongemaakt

Het complete protocol veilig taxivervoer kunt u op de volgende pagina vinden van het KNV klik HIER.

De gegevens die verzameld worden door een chauffeur worden alleen bewaard voor mogelijke traceringsvraag vanuit de overheid. Na 3 weken worden deze gegevens verwijderd. Voor het gebruik van de gegevens bij bestellen via de centrale en de app verwijzen wij naar onze privacy policy op de website.

Schud geen handen

In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden! Op die manier moet de verspreiding van het coronavirus worden afgeremd.

Was uw handen regelmatig

Was & desinfecteer uw handen zo vaak mogelijk! zo houdt u het virus het beste op afstand.

1.5 meter afstand

Bewaar afstand tot elkaar! Indien het kan minimaal 1.5 meter en voorkom verspreiding van het virus.