ADE & Marathon Amsterdam 17 oktober 2021

ADE

Heerlijk dat ADE weer in Amsterdam plaats vindt! Het betekent helaas wel extra drukte en mogelijk dus langere wachttijden op de centrale wanneer alle evenementen tegelijk uitlopen. Wij hebben extra personeel zitten, maar het kan zijn dat de wachttijden langer zijn dan u van ons gewend bent.

TCS Amsterdam Marathon

a.s. Zondag 17 oktober vindt de TCS Amsterdam Marathon plaats. Hierdoor is een groot aantal wegen + aangrenzende wegen afgezet voor het verkeer. Dit heeft dus impact op onze service. Wanneer u een bestelling plaatst via de centrale dan kunnen wij u vertellen waar wij u op kunnen halen en wat de verwachtte aanrijdtijd is. Ook binnen de app zult u een melding krijgen wanneer u een taxi probeert te bestellen in het afgesloten gebied. Wij raden aan om contact op te nemen met de centrale wanneer u meer informatie wilt.

Wij bieden op voorhand onze excuses aan voor mogelijk lange wachttijden voor onze centrale. Wij doen onze uiterste best om iedereen z.s.m. te woord te staan.

Sluit venster
Boek een taxi
Bel ons
Sluit

Taxi protocol (update 23 januari 2021)

TCA volgt het protocol taxiverzoek zoals opgesteld door Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de landelijke vereniging voor ondernemers actief in zorg- en taxivervoer, samen met de vakbonden FNV & CNV Vakmensen. Binnen de kaders van het kabinetsbeleid en adviezen van het RIVM voor de bestrijding van het corona-virus, willen taxivervoerders en hun medewerkers hiermee het taxivervoer zo verantwoord mogelijk weer op de grotere schaal gaan uitvoeren.

Wij veronderstellen dat iedereen inmiddels goed bekend is met de algemene hygiëne maatregelen welke terug te vinden zijn op de site van het RIVM:
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.

Avondklok

Tussen 23 januari en 9 februari is er een avondklok ingesteld. Dit houdt in dat je alleen met een geldige reden buiten mag zijn. Taxichauffeurs zijn gelukkig uitgezonderd van de verplichting om ’s avonds binnen te blijven. Zij mogen tijdens de avondklok gewoon hun werk uitvoeren. Mocht u een geldige reden hebben om buiten te zijn of wanneer u vanwege een noodgeval dringende behoefte heeft aan vervoer, dan kunnen wij u dus blijven vervoeren. U bent dan alleen verplicht om een eigen verklaring op zak te hebben, eventueel aangevuld met een ondertekende werkgeversverklaring. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok

Maatregelen in het vervoer

Per 1 juli is het verplicht om een taxi te reserveren, zodat tracering – indien noodzakelijk – mogelijk is. Wanneer u de rit telefonisch  of via de APP bij TCA besteld dan worden deze gegevens al vastgelegd (naam en email of telefoonnummer, datum & tijdstip). Een taxi aanhouden is ook nog steeds mogelijk, maar u zult dan gevraagd worden om een kleine checklist met de chauffeur te doorlopen.

Bij aanvraag van een rit wordt door de centralist of door de chauffeur aan de reiziger gevraagd of hij/zij corona gerelateerde klachten heeft en of u in het bezit bent van een mondkapje. Bij klachten kan de reiziger NIET mee. Wanneer de chauffeur twijfelt of de reiziger klachtenvrij is, beslist de chauffeur of de reiziger wel of niet mee kan.

Per 1 juli zijn reizigers van 13 jaar en ouder verplicht om een mondkapje te dragen in de taxi.

Ook als het mogelijk is om in het voertuig 1,5m afstand te houden, is het uitgangspunt dat er een mondkapje wordt gedragen. De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje en de reiziger(s) een niet-medisch mondkapje, of er kan tussen de chauffeur en de reiziger een fysieke afscheiding zijn aangebracht.

Huishouden (gezin of bijv. woongroep)?

Net als in het openbaar vervoer zijn alle reizigers van 13 jaar en ouder verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen, ook als alle passagiers uit één huishouden komen.

Er zijn geen beperkingen voor het aantal passagiers anders dan de maximale capaciteit van de taxi.

Maatregelen tijdens en na de rit

  • Chauffeurs zorgen er voor dat zij niet te dicht bij het gezicht van de reiziger komen.
  • Chauffeurs zijn voorzien van desinfectiemiddel of – doekjes om handen en contactpunten te kunnen reinigen.
  • Tijdens elke rit, en tussen ritten door wordt er in het voertuig zoveel mogelijk geventileerd
  • De contactpunten in het voertuig (denk aan deurgreep, armleuning, veilheidsgordel, pinapparatuur en handgreep) worden extra schoongemaakt

Het complete protocol veilig taxivervoer kunt u op de volgende pagina vinden van het KNV klik HIER.

De gegevens die verzameld worden door een chauffeur worden alleen bewaard voor mogelijke traceringsvraag vanuit de overheid. Na 3 weken worden deze gegevens verwijderd. Voor het gebruik van de gegevens bij bestellen via de centrale en de app verwijzen wij naar onze privacy policy op de website.

Download de TCA app voor noodgevallen

Schud geen handen!

In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden! Op die manier moet de verspreiding van het coronavirus worden afgeremd.

Was uw handen regelmatig

Was & desinfecteer uw handen zo vaak mogelijk! zo houdt u het virus het beste op afstand.

1.5 meter afstand

Bewaar afstand tot elkaar! Indien het kan minimaal 1.5 meter en voorkom verspreiding van het virus.