Maatregelen covid-19

Wij blijven u graag vervoeren en via onze app is het nog makkelijker om een taxi te bestellen met vastgestelde prijzen:

Download de app voor uw reis

Ondanks alle versoepelingen is het helaas nog niet mogelijk om de protocollen los te laten, dus wij hanteren nog steeds de volgende maatregelen naast de algemeen geldende hygiëne maatregelen:

 • Per 1 juli bent u verplicht om een taxi te reserveren. Bij TCA kan dat via de centrale of de TCA app. Een taxi aanhouden is ook nog steeds mogelijk.
 • Bij aanvraag van een rit vraagt onze centralist of de chauffeur of u corona gerelateerde klachten heeft (conform de richtlijnen van het RIVM) en of u in het bezit bent van een mondkapje.
 • Uitgangspunt is dat alle passagiers vanaf 13 jaar een niet-medisch mondkapje dragen, tenzij u alleen reist en er een scherm in de auto geplaatst is.
 • De meeste taxi’s zijn uitgerust met een fysieke afscherming. Als er geen scherm aanwezig is, zal de chauffeur ook een mondkapje dragen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende pagina op onze site :

https://www.tcataxi.nl/covid-19/

Kijk voor meer informatie rondom de symptomen en algemene preventie maatregelen op de website van het RIVM of de Rijksoverheid.

Sluit venster
Boek een taxi
Bel ons
Sluit

Verzoek OLVG Oost

Dit weekend heeft het OLVG (oost) ons gevraagd of wij chauffeurs beschikbaar hadden voor het rijden van medicatie voor o.a. patiënten met Corona.Aangezien het OLVG aangaf dat er geen fysiek contact zal zijn met patiënten hebben wij van het weekend een eerste uitvraag gedaan via FMS. Daarop hebben enkele chauffeurs inderdaad al ritten gereden dit weekend. Vandaag hebben wij een kenmerk aangemaakt zodat ook andere chauffeurs zich aan kunnen melden. Indien u interesse heeft dan kunt u zich aanmelden via onderstaande link.

Tarief:
Met het OLVG is het volgende afgesproken: de ritten worden op rekening gereden op basis van het metertarief met een korting van €1,50 per rit. Let op: deze ritten worden belast met een BTW-percentage van 21% ipv de reguliere 9%. Dit wordt achteraf bij de facturatie gecorrigeerd.

 

Proces chauffeur:

Om de veiligheid van een ieder te waarborgen moet de rit als volgt worden uitgevoerd:

 • Opdracht komt binnen via centrale
 • Chauffeur ontvangt opdracht en haalt medicijnen op locatie A
 • Chauffeur rijdt rit, plaatst medicijnen voor de deur (onder geen beding aanbellen of aankloppen of iets dergelijks)
 • Chauffeur, gaat terug naar zijn voertuig en belt vanuit de wagen het nummer van de patiënt dat hij heeft ontvangen. De patient kan dan de medicijnen bij de voordeur oppakken.

Rit op rekening wordt uitgekeerd bij de eerstvolgende RoR-betalingen.

Meld je nu aan voor dit project via  :  kwaliteitsbeheer@tcataxi.nl

Vermeld er bij :

 • Naam
 • Taxinummer
 • Telefoonnummer

 

<– Terug naar de pagina

Belangrijke informatie

BBZ

Vraag nu uw extra BBZ-onderteuning aan via : KLIK HIER

Taxiteam

TCA heeft verzoek ingediend bij het taxiteam of zij informatie kunnen verzamelen over procedures hieromtrent bij buurgemeenten of een lijst kunnen samenstellen waar dit per gemeente kan worden aangevraagd.

RMC

Na overleg met de RMC is besloten om voorlopig geen voorrang te geven aan de elektrische vloot en om ritcombinaties uit te zetten om risico op verspreiding en besmetting te verminderen. Dit gaat per morgen in.