Maatregelen covid-19 (Coronavirus)

De gezondheid en veiligheid van onze passagiers en chauffeurs hebben bij ons de hoogste prioriteit. Met het openen van de economie zijn ook de maatregelen verder aangepast. Om er voor te zorgen dat TCA een uitstekende manier van reizen blijft, heeft TCA de volgende maatregelen genomen naast de algemeen geldende hygiƫne maatregelen:

 • Bij aanvraag van een rit vraagt onze centralist of de chauffeur of u corona gerelateerde klachten heeft (conform de richtlijnen van het RIVM)
 • Taxi’s zijn uitgerust met een fysieke afscherming als de afstand van 1.5m niet mogelijk is
 • Wanneer een scherm niet mogelijk is dan draagt de chauffeurs een chirurgisch mondkapje en dienen de passagiers met een niet-medisch mondkapje te reizen
 • Indien er meerdere passagiers vervoerd moeten worden waarbij de 1.5m afstand niet in acht genomen kan worden tussen passagiers onderling, dan verzoeken wij de passagiers om met een niet-medisch mondkapje te reizen
 • Uiteraard maken onze chauffeurs tussen de ritten door hun voertuig schoon (denk hierbij aan de contactpunten in het voertuig zoals deurgreep, armleuning. veiligheidsgordel, pinapparatuur en handgreep worden extra schoongemaakt)

Dit is een kleine greep uit de maatregelen, voor het complete overzicht verwijzen wij u naar de volgende pagina op onze site:

https://www.tcataxi.nl/covid-19/

kijk voor meer informatie rondom de symptomen en algemene preventie maatregelen op de website van het RIVM

Sluit venster
Boek een taxi
Bel ons
Sluit

Maatregelen Coronavirus

Als gevolg van de aanvullende maatregelen van de overheid heeft het management van TCA zoals aangekondigd deeltijd ww aangevraagd voor bijna al het personeel op het Wisseloordplein. Dit beleid is per direct ingezet en voelbaar voor alle personen en afdelingen binnen TCA , maar hebben ook hun effect voor onze aangesloten chauffeurs:

 • Het kantoor op Wisseloordplein heeft vanaf maandag 23 maart nog maar een beperkte openingstijd van 10:00 tot 14:00. Wij verzoeken u om het WOP alleen te bezoeken in urgente gevallen of voor een afspraak.
 • Afdeling Kwaliteitsbeheer is tijdens deze openingstijden te bezoeken, maar is buiten deze tijden telefonisch bereikbaar via de centrale Een email wordt altijd beantwoord: kwaliteitsbeheer@tcataxi.nl
 • De helpdesk van TCA is alleen beschikbaar op afspraak: helpdesk@tcataxi.nl
 • De back office (vervoer op maat en klachten) gaat vanwege teruglopend ritaanbod werken met een beperkte openingstijd 10:00 tot 16:00
 • De Centrale zal vanwege sterk teruglopend aanbod gaan werken met een minimale bezetting.
 • De telefonische bereikbaarheid van de administratie kan minder zijn dus wij verzoeken u zoveel mogelijk vragen per email te stellen via debiteuren@tcataxi.nl

Rijden voor scherpe tarieven

Bij TCA komen er vragen binnen of wij ook een actie gaan doen gelijk aan de concurrent. Op basis van deze vragen gaan wij inderdaad in eerste instantie onze klanten benaderen die wij in het bestand hebben met personeel in een vitale maatschappelijke functie en instanties benaderen voor vervoer van materialen/ medicijnen (zoals olvg-oost). Wij bieden ondersteuning aan waar men het nodig heeft om personeel te vervoeren of zelfs medicijnen. Wij hebben besloten om geen prijzen te noemen, maar wel te melden dat we tegen scherpe prijzen zullen rijden. Aangezien de concurrent dit aanbied tegen %50 korting of 2,50/km is dit ook het uitgangspunt van TCA. Eventuele ritten zullen worden uitgegeven op CV-kenmerk. Ook op onze website zullen we deze informatie plaatsen zodat mensen dat kunnen bestellen bij centrale.

<– terug naar de pagina

Belangrijke informatie

BBZ

Vraag nu uw extra BBZ-onderteuning aan via : KLIK HIER

Taxiteam

TCA heeft verzoek ingediend bij het taxiteam of zij informatie kunnen verzamelen over procedures hieromtrent bij buurgemeenten of een lijst kunnen samenstellen waar dit per gemeente kan worden aangevraagd.

RMC

Na overleg met de RMC is besloten om voorlopig geen voorrang te geven aan de elektrische vloot en om ritcombinaties uit te zetten om risico op verspreiding en besmetting te verminderen. Dit gaat per morgen in.