Organisatie

Wist u dat?

1500 TCA chauffeurs en 1250 taxi's staan voor u klaar en bieden u graag de service en aandacht die u verdient.

TCA maakt duurzaam vervoer voor iedereen bereikbaar

12-07-2018

Gemeente Amsterdam wil in 2025 een uitstootvrije taxibranche. Als marktleider heeft Taxicentrale Amsterdam (TCA) hierbij een voorbeeldfunctie binnen de Amsterdamse taximarkt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de CO2-uitstoot in steden behoorlijk omlaag kan en wij willen hier graag een bijdrage aan leveren door de inzet van onze ecovloot in Amsterdam. 

Ook maken de taxi’s in de ecovloot minder geluid tijdens het rijden, dan de door fossiele brandstof aangedreven modellen. Hierdoor zorgt deze vloot dus ook voor vermindering van geluidsoverlast. 

Met op dit moment minimaal 150 elektrische taxi’s heeft TCA een van de grootste ecovloten binnen Amsterdam. Met de nieuwe subsidieregeling van gemeente Amsterdam voor lokale taxiondernemers, verwachten we dit jaar een verdere stijging van het aantal elektrisch aangedreven taxi’s. 

De totale vloot van TCA bestaat uit circa 1.500 chauffeurs en 1.250 voertuigen, waarvan er op dit moment 150 elektrisch aangedreven zijn en dus geen CO2 uitstoten. Doelstelling is deze vloot verder uit te breiden in lijn met het convenant ‘Schone taxi’s voor Amsterdam’.

In de TCA-app is het mogelijk zonder meerprijs een taxi uit de ecovloot te bestellen. Met deze app maken wij duurzaam vervoer voor iedereen bereikbaar. 

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met Hyundai Nederland.