Organisatie

Wist u dat?

1500 TCA chauffeurs en 1250 taxi's staan voor u klaar en bieden u graag de service en aandacht die u verdient.

TCA lanceert nieuwe app

08-08-2017

Vanaf vandaag is de nieuwe app van Taxicentrale Amsterdam te vinden in de Appstore. De app stelt mensen in staat om de dichtstbijzijnde taxi te bestellen of te reserveren, maar ook een keuze te maken uit een normale taxi, een busje, ‘groene’ taxi of Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook nog steeds cash of met pin bij de chauffeur. De Android-versie is een over een paar weken beschikbaar.

De app is te gebruiken in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen, Lijnden, Badhoevedorp en Schiphol. Mariska van Delft, woordvoerder van TCA: “In Amsterdam rijden wij met 1.500 chauffeurs waarbij we een maximale aanrijdtijd van 5 minuten garanderen. Met de nieuwe app willen we het voor mensen makkelijker maken om sneller voor een taxi te kiezen. Betrouwbaarheid en veiligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Op deze manier maken we onze chauffeurs meer bewust van hun dienstverlening en stimuleren we gastheerschap op de taxi.”

Vertrouwen en keuzevrijheid

Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien. Mariska van Delft: “Door dit soort informatie direct te delen, weet een klant wie hij of zij kan verwachten.” Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven. In de app kan extra informatie aan de chauffeur gegeven worden over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel.

In meer dan 100 steden te gebruiken

Het Oostenrijkse Taxi.EU is verantwoordelijk voor de app, waardoor het mogelijk is om in meer dan 100 steden, verdeeld over 13 Europese landen, een taxi te bestellen. Gebruikers van de TCA-app kunnen ook taxi’s bestellen in steden als Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

Download de nieuwe app in de Appstore