Organisatie

Wist u dat?

1500 TCA chauffeurs en 1250 taxi's staan voor u klaar en bieden u graag de service en aandacht die u verdient.

Nieuwe (taxi) hoofdroutes in de binnenstad

13-09-2018

Amsterdam groeit en blijft groeien. In 2016 bleek uit een grootschalig kentekenonderzoek van de gemeente dat 40 tot 60 procent van het autoverkeer overdag in de binnenstad geen bestemming in het stadshart heeft. De hoogste tijd voor een alternatieve, minder belastende route om de druk op de openbare ruimte te verlichten. Afgelopen zomer werden daarom de hoofdroutes door de binnenstad gewijzigd.

Sinds 21 juli is doorgaand autoverkeer door de binnenstad van oost naar west en vice versa opgeheven. Op de Nieuwezijds Voorburgwal Noord geldt nu eenrichtingsverkeer van noord naar zuid en de Paleisstraat en het Prins Hendrikplantsoen zijn autovrij. Taxi’s kunnen hier geen gebruikmaken van hun lijnbusbaanontheffing. Ook is doorgaand (taxi)verkeer op de Prins Hendrikkade, tussen Martelaarsgracht en Damrak niet meer mogelijk.

Op de Nieuwezijds Voorburgwal Noord geldt voorlopig een uitzondering: taxi’s mogen in tegenstelling tot het andere verkeer meerijden op de trambaan van Zuid naar Noord - conform de huidige trambaanontheffing.

Uiteraard heeft deze routewijziging invloed op de TCA ritten die door het centrum gereden worden. Mocht uw chauffeur erg moeten omrijden door de nieuwe verkeerssituatie, dan wordt dat vanzelfsprekend met u overlegd zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan met betrekking tot de duur of prijs van uw reis. 

Aangepast Schipholtarief Hotel Rho en Hotel Rokin In verband met de nieuwe rijroutes in het centrum hebben wij nieuwe prijsafspraken gemaakt bij de Schipholritten van en naar het Hotel Rho en Hotel Rokin. Momenteel werken zij met vouchers en berekenen wij een aangepast Schipholtarief van €42,50. Voor alle overige Schipholritten van/naar Amsterdam, Diemen en Duivendrecht blijven wij de maximale ritprijs van €37,50 hanteren die u van ons gewend bent. Dit maximale Schipholtarief ontvang je automatisch wanneer u de rit bestelt via de TCA-app. Voor vragen, reserveringen en bestellingen kunt u ook altijd terecht bij ons 24/7 Service Center 020-7x7. 

>Bekijk de nieuwe routes en plan uw reis