Organisatie

Wist u dat?

1500 TCA chauffeurs en 1250 taxi's staan voor u klaar en bieden u graag de service en aandacht die u verdient.

100 Amsterdammers verruilen auto voor alternatief vervoer

13-09-2018

Samen de hoofdstad bereikbaar en leefbaar houden: met de reisproef ervaren 100 Amsterdammers hoe het is om 2 maanden hun auto in te ruilen voor alternatief vervoer - waaronder de taxi’s van Taxicentrale Amsterdam. Doet u mee?

Amsterdam heeft een grote opgave rond het leefbaar houden van de stad. Hoe blijft Amsterdam een bereikbare en veilige stad met schone lucht en voldoende aantrekkelijke openbare ruimtes? Meer wegen en extra parkeerplaatsen zijn nuttig, maar bieden geen structurele oplossing voor de drukte in onze hoofdstad. Een veel slimmere zet is het sturen op terugdringen van het aantal auto’s in de openbare ruimte. De gemeente werkt hieraan door te investeren in deelmobiliteitsoplossingen en incentives voor inwoners. De reisproef MaaS pilot is hier één van. 

De pilot
De MaaS pilot is een initiatief van de gemeente Amsterdam waarbij 100 Amsterdammers gedurende twee maanden hun auto en parkeervergunning inleveren en ervaren hoe anders reizen hen bevalt. Ze ontvangen daartoe een maandelijks reistegoed t.w.v. €250 waarmee zij op het mobiliteitsplatform van MaaS hun eigen reis kunnen samenstellen. Zo kunnen ze een taxi bestellen via TCA, een auto delen met Car2Go, de metro pakken via GVB en zo zijn er nog meer reisopties. 

Over MaaS
MaaS staat voor een transitie in mobiliteit, waarbij de reiziger mobiliteit inkoopt, in plaats van te investeren in transportmiddelen. Het doel van deze proef is dan ook inzicht te krijgen in het gedrag van mensen als zij hun eigen auto niet meer kunnen gebruiken. In plaats daarvan maken ze gebruik van de fiets, deelmobiliteit of het ov-netwerk. 

Is de auto pakken sneller, goedkoper en/of handiger? Of zijn die ideeën achterhaald en blijkt (deels) overstappen op alternatieve mobiliteitsoplossingen juist een veel beter idee? 

De pilot biedt ook een kans aan vervoerders en overheden om hun services te verbeteren: hoe past hun vervoersaanbod binnen de actuele, individuele vraag naar mobiliteit? Zo kan MaaS bijdragen aan een duurzaam, flexibel én betaalbaar aanbod waarmee een stad of regio goed bereikbaar blijft. De pilot moet uitwijzen of en hoe dit in de praktijk werkt.

De proef loopt van 3 september 2018 t/m 31 december 2018 en er is plek voor 100 deelnemers waarbij geldt, wie het eerst komt, het eerst maalt. Aanmelden?

Samenwerken, investeren en delen
De deelname van Taxicentrale Amsterdam aan deze pilot past goed binnen het streven van TCA om in te spelen op de mobiliteitsmarkt die volop in beweging is. Zo gingen we afgelopen zomer een samenwerking aan met de Nederlandse reis-app Tranzer waarmee het mogelijk is om te reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer, zonder dat daar een OV-chipkaart, klantenkaart of andere apps voor nodig zijn. In dezelfde periode gingen we een samenwerking aan met de Amsterdamse scale-up Cabture die 300 van onze taxi’s gaat voorzien van een Cabtab. Dat is een interactieve tablet die passagiers onder meer toegang geeft tot entertainment, informatie en gratis wifi.  

Met de MaaS pilot en samenwerkingen zet TCA in op service, flexibiliteit, entertainment en een fijne reiservaring voor onze klanten en partners. De toekomst is samenwerken, investeren en delen!