Gezondheid en veiligheid staan bij TCA voorop

De gezondheid en veiligheid van onze passagiers en chauffeurs hebben bij ons de hoogste prioriteit. Inmiddels heeft het coronavirus (COVID-19) een stevige invloed op het dagelijks leven. Onze chauffeurs doen hun uiterste best om iedereen veilig en gezond naar hun bestemming te brengen.

Om ervoor te zorgen dat TCA een uitstekende manier van reizen blijft, nemen we de volgende maatregelen:

  • Het aanbevelen van protocollen aan chauffeurs voor het regelmatig en grondig schoonmaken van voertuigen.
  • Taxi’s zijn uitgerust met een fysieke afscheiding als de afstand van 1,5m niet mogelijk is.
  • Het opvolgen van gezondheidsaanbevelingen van de WHO en het RIVM.

Kijk voor meer informatie rondom de symptomen en preventie op de website van het RIVM. Wij hopen u snel weer terug te zien in een van onze taxi’s.

Sluit venster
Boek een taxi
Bel ons
Sluit

Coronavirus

Inmiddels trekt het coronavirus een zware wissel op de taxibranche.  Na de aankondiging van de extra maatregelen in Nederland afgelopen week is de directie in overleg samen met het bestuur bijeen gekomen om te kijken naar de mogelijkheden en wat TCA kan betekenen voor haar chauffeurs.

Vanuit solidariteit met onze chauffeurs hebben wij zorgvuldig gekeken naar de manier waarop wij onze chauffeurs kunnen steunen in deze zware tijden. Daarbij moesten we wel rekening houden met de financiële situatie van de TCA BV welke is verslechterd door de verliezen van de laatste jaren.

 

Scroll naar beneden voor meer informatie!

De stappen die wij op korte termijn kunnen en zullen nemen, zijn de volgende:

  • TCA brengt de betaling van de contributie van april terug naar een bedrag van €146,94 excl BTW en excl datakosten per voertuig. De betaling van het overige deel van de contributie wordt tot nader order uitgesteld. Voor de flex-rijders die dit bedrag al betalen in de maand, zullen wij de betaling van de variabele kosten tot nader order uitstellen. Voor de nabetaling van deze bedragen zullen wij te zijner tijd een betalingsafspraak maken.
  • TCA zal tot nader order geen certificaten inkopen. We zijn hiertoe genoodzaakt om de financiële positie van de TCA B.V. te beschermen en tegelijk bovenstaande toezegging mogelijk te maken.
  • Chauffeurs die op dit moment een betalingsregeling met de TCA hebben, zullen apart benaderd worden door de financiële administratie om per geval de beste oplossing te bespreken.
  • Tegelijkertijd zal de TCA in overleg gaan met banken voor een aanvullend krediet, om de gevolgen van deze maatregelen op te kunnen vangen en eventueel uit te breiden indien noodzakelijk.

Schud geen handen meer!

In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden! Op die manier moet de verspreiding van het coronavirus worden afgeremd.

Was uw handen regelmatig

Was & desinfecteer uw handen zo vaak mogelijk! zo houdt u het virus het beste op afstand.

1.5 meter afstand

Bewaar afstand tot elkaar! Indien het kan minimaal 1.5 meter en voorkom verspreiding van het virus.